header
Subrosa
25 éve
Magyar English
 
roseKik Vagyunk?
roseMint jelent a Sub Rosa?
roseMik Vagyunk?
roseKiket Várunk?
roseMi a One Brain?
roseMit Tanítunk?
roseGaléria
roseLinkek
roseElérhetőségünk
 
roseMagamról
roseOkleveleim
roseProgram Ajánló
rosePublikációk
roseForum
roseRajz Tanfolyam
roseRajz Galéria
roseSzínes Rajz Galéria
 
roseMunchen 2010
roseMunchen 2010 Youtube
roseIndia 2012
roseIndia 2013
roseTarot Bemutató

Mi a One Brain?

Néhány szó a Sub Rosáról és a Kineziológiáról

A One Brain módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egy új és egyedülálló módja. A holisztikus gyógyítás, a neurológia tudománya, a test energiáinak mozgósítása és saját kutatások eredményei ötvözodnek benne. 1972-tõl kezdõdõen alakul és fejlõdik, 1982 óta használják szerte a világon.

Mit jelent az, hogy One Brain?

A név az agy muködésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különbözõ területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni. A bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami az "üss vagy fuss" reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk hatékonyan muködni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérheto lesz.

Hogy muködik?

A One Brain technikája a probléma okának megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Elsõ lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegzõdéseket, amik meggátolnak bennünket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehetõ leggyengébb módon távolítsuk el a testbõl és az elmébõl Ezután, ha szükséges, további gyakorlatok végzésére kérjük a pácienst, mintegy házi feladatként.

Hogyan határozza meg a probléma forrását?

Egy különleges technikát használunk, hogy visszajelzést kapjunk valaki tudatalatti szintjérõl. A kineziológia ezt az eljárást izomtesztelésnek nevezi.

Mi a Touch For Health? (Érintés az egészségért)

A keleti gyógymódok és a modern nyugati medicina szintézise. Felhasználja a kiropraktika (csontkovácsolás), az akupresszúra, a táplálkozástudomány és a kineziológia ismereteit.

A testi, szellemi és lelki egyensúly fenntartásával a testi, szellemi és lelki egészség megõrzését szolgálja. Munkaeszköze a kéz.

A testben lévo blokkokat energiakiegyenlítéssel oldja. Aktivizálja a szervezet öngyógyító energiáját az egészség megtartása vagy helyreállítása érdekében.

Az egészség: testi, szellemi és lelki harmónia.

Mi a Stress Release? Stressz lebontása, elengedése

Megismerhetjük a stressz okozóinak beazonosítását, hatását fizikai testünkre érzelmeinkre, szellemi aktivitásunkra és viselkedésünkre.

Néhány nagyon hatásos technika alkalmazásával megtanuljuk kezelni azokat. A kényszeres viselkedések, félelmek, fóbiák kezeléséhez egyszerû eszközök állnak rendelkezésünkre. Minden negatív érzelemnek van pozitív párja is és dönthetünk úgy, hogy ezeket használjuk mindennapjainkban.

Miért használ mind a három módszer izom tesztelést?

A modern pszichológia a technikák széles skáláját használja arra, hogy meghatározza, mi történik valakivel a tudatos szintje alatt. Ilyen módszerek például az álomanalízis, hipnózis, asszociációs gyakorlatok, írásos tesztfeladatok. Az ok, amiért mi izomtesztelést használunk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez. Tiszta választ ad, ami nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.

Hogyan mûködik az izomtesztelés?

Azon alapul, hogy a negatív érzelmek hatására az izmok elgyengülnek. Például, ha valakivel nagyon rossz hírt akarunk közölni, elõtte megkérjük, hogy üljön le. A rossz hír hallatára ugyanis elgyengülnek az izmaink és akár össze is eshetünk.

Szükséges-e az izomteszteléshez valamilyen felszerelés?

Nem. Ez egy rendkívül egyszerû eljárás. A tesztelõ gyengéden nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar (izom) erõsen tart vagy pedig elgyengül a feltett kérdés hatására. Ezáltal nagyon pontos információt nyerünk az illetõ által megtapasztalt stressz mértékérõl és típusáról.

Hogyan kapunk az izomtesztelés segítségével tudatalatti szintrõl származó információt?

Ez a módszer legcsodálatosabb és legizgalmasabb kérdése. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk valaki "belso tudásához" és egyenesen igen/nem válaszokat kapunk. Hasonlóan mûködik, mint egy hibakeresõ készülék.

Szkeptikus vagyok. Hogyan lehetséges, hogy mindez mûködik?

Ki ne lenne az? Még nem ismerjük pontosan az összes közremuködõ mechanizmust. Biztosan tudjuk azonban, hogy mûködik és nem gyõzzük csodálni, milyen pontosan. Mindenkinek saját magának kell mûködés közben megtapasztalnia.

Lehet -e ezekkel a módszerekkel fizikai tüneteket, betegségeket gyógyítani?

Nem kezelünk tüneteket és nem gyógyítunk. Azt tapasztaljuk, hogy sok fizikai tünet határozottan javul vagy eltünik, ha a mélyen rejlõ stresszhez kötõdõ okot sikeresen oldjuk.

Mennyi idõbe telik, míg eredményt tapasztalunk?

Ezt számos tényezõ befolyásolhatja, beleértve az alany azon akaratát, hogy részt vállaljon a helyzet megjavítására irányuló felelõsségbõl. Örömmel tapasztaljuk pácienseinken a lehetséges leggyorsabb javulást, de ez csak a saját ritmusukban történhet. Tudjuk, hogy a változás gyors lehet, ha az alany készen áll és akarja a változást. Mi csak irányítjuk ezt a folyamatot.

Hatásos lesz-e bármelyik módszer az én esetemben?

Ezt a kérdést teszik fel a leggyakrabban. Ezek a módszerek bizonyítottan a legeredményesebbe a stressz okozta problémák széles skálájánál. Izomteszteléssel kitesztelhetjük azt is, hogy melyik módszerrel érhetjük el a legnagyobb sikert.

header