header
Subrosa
 
Magyar English
 
roseKik Vagyunk?
roseMint jelent a Sub Rosa?
roseMik Vagyunk?
roseKiket Várunk?
roseMi a One Brain?
roseMit Tanítunk?
roseGaléria
roseLinkek
roseElérhetőségünk
 
roseMagamról
roseOkleveleim
roseProgram Ajánló
rosePublikációk
roseForum
roseRajz Tanfolyam
roseRajz Galéria
roseSzínes Rajz Galéria
 
roseSubrosa Galéria
roseGála 2008
roseGála 2009: I.
roseGála 2009: II.
roseGála 2009: III.
roseMunchen 2010
roseMunchen 2010 Youtube
roseIndia 2012
roseIndia 2013
roseTarot Bemutató

Nehezen vettem rá magam arra, hogy olyan témát ismertessek, melynek őszinte záró gondolata lehetne a mottónk: „Mert élni jól is lehet!”. Természetesen nem a mottó tartalma felelős a problémáért. Saját gondolataim és érzéseim kavarodtak az elmúlt hetek elkeserítő eseményei miatt. Hiába melengetett a szép őszi napsütés, mégse éreztem melegét a szívemben, csak egy olyanfajta szomorúságot, amilyennel még nem találkoztam. Akkor értettem meg, hogy miről szól ez az érzés, amikor az utcán és a járműveken az emberek arcát fürkésztem. Mintha a nép lelke, vagy szelleme, keseredett volna el, a közös tudatunkban támadt volna egy újabb, mélyebb seb. Szerencsére vagyunk páran, (vagy hátha sokan is) akik miután találkoztunk az elkeseredettséggel, és meg is merítkeztünk benne, - kihívásnak tekintjük a felépülést, a bajból kivezető út megkeresését.

Vegyük vissza a testünk, lelkünk, szellemünk irányítását.

Felcsillant bennem a reménysugár, amikor Várhidi Ilona Specialized Trainer, Nemzetközi Kineziológia Oktató logikus, harmóniát sugárzó, mégis felkavaró gondolataival találkoztam.

BIO INFO: A Three in One Módszer egyik eszköze az „oldás”. Mit jelent ebben az esetben ez a kifejezés?

VÁRHIDI ILONA: Az oldás azt jelenti: ELMÚLT. Elmúlt minden negatív érzelem, amelyek miatt sokszor évekig az átélt traumáról még beszélni sem tudtunk.

Az oldás után bármilyen elszenvedett sérelemből puszta tény marad. Ez volt. Ez történt. Semmi több.

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy elfelejtjük az eseményt, hanem azt, hogy végre megértjük, hogy mi, miért történt. A 3: 1 módszer egyszerűnek tűnő, de mélyreható módszere segítségével felszabadulhatunk a múlt fájdalmainak nyomasztó hatása alól. Izomteszteléssel megyünk a múltba, és keressük, hogy kivel, mikor, hol, mi történt, ami a jelenben problémát okoz neki. Az agy és az izmaink tökéletes bio-feedback módon működnek, mert emlékeznek a velünk megtörtént dolgokra. Rögzítik az eseményeket úgy, ahogy azok valójában megtörténtek. Ezekre az eseményekre sokszor tudatosan már nem is emlékszünk. Ám a tudatalatti pontosan rögzít minden velünk megtörtént eseményt.

BIO INFO: Mit értesz izomtesztelés alatt?

VÁRHIDI ILONA: Az izomteszteléssel pontos és precíz választ kaphatunk az agy memóriájából. Két kezünkkel enyhe nyomást gyakorolunk a páciens kinyújtott karjaira és figyeljük, mikor változik az izomtónusa, miközben különböző dolgokat sorolunk fel, vagy pedig különböző kérdéseket teszünk fel neki. Ha az izomteszteléssel megtaláltuk az életkort, ahol valami történt a múltban, akkor Homlok- Tarkó tartással oldjuk, és elvégezzük a kitesztelt korrekciókat is.

BIO INFO: Rengeteg energiát vesztünk a félelmeink miatt és sajnos a legtöbbször halvány gőzünk sincs arról, hogy mi a valódi oka a függőségeinknek, és miért fontosabb a számunkra az, hogy mások elvárásainak feleljünk meg.

VÁRHIDI ILONA: Amikor az önbecsülésről tanítok, sokszor szoktam ezt a példát fölhozni: - Milyen színész az, aki a közönségétől függ? A tapsvihartól? Vajon, ha nem tapsolnak neki, akkor majd elbizonytalanodik, és azt hiszi, hogy rossz színész? Vagy amikor tapsolnak, akkor azt hiszi, milyen jól alakította a figurát?

- Nem. Ezt belülről kell érezni, mint minden mást is. Vagy tudom, hogy jól csináltam, vagy tudom, hogy nem jól. És ha nem jól, akkor majd legközelebb igyekszem jobban csinálni.

BIO INFO: Elmesélnél egy olyan esetet, ami a félelem meghaladásáról szólt?

VÁRHIDI ILONA: A félelem mágnesként vonzza a félelem tárgyát. Ha a félelem elmúlt, megtaláltuk az okát, akkor megszűnik a vonzás is.

Egyszer egy alkoholista férfi azt kérte, hogy segítsek neki leszokni az alkoholról. Magától senki sem lesz alkoholista. Általában valamilyen félelem van minden kényszeres viselkedés mögött. Az oldás során mélyebben belementünk az okot kiváltó traumába, ami a gyermekkorából eredt.

Azután elbeszélgettünk az élet körforgásáról. Arról, hogy egyedül születünk, és egyedül is fogunk meghalni. A családunk is csak átmenetileg él velünk. Se a társunk, se a gyerekeink, se a szüleink nincsenek velünk állandóan, csak ideig-óráig. A férfi megértette a lényeget, és már el tudta képzelni az életét akár egyedül is, félelem nélkül.

BIO INFO: Köszönöm, hogy segítesz megmutatni az utat az igazi, külső befolyásoktól mentes személyiségünk felé. Kívánom, hogy mindannyian legyünk bátrak felismerni a valódi problémáinkat, és azt, hogy milyen félelem szülte reakciók azok, amelyek miatt befolyásolhatóvá váltunk. Ne büntessük tovább se magunkat, se a környezetünket gyengeségeink miatt. Remélem, hogy egyszer eljutunk odáig, hogy „élni jól is lehet” együtt, egymással és egyedül, a kis és nagy családunkkal, a népünkkel és a többi néppel is a földkerekségnek ezen a kedves vidékén.

header